کراس بایت دندان ها دندانها چیست
کراس بایت دندان ها نوعی بیماری دندانی است که بر نحوه تراز شدن دندان ها تاثیر می گذارد. نشانه اصلی این است که وقتی دهان شما بسته است یا در حالت استراحت است، دندان های فوقانی در پشت دندانهای پایین قرار می گیرند.
این می تواند روی دندانهای جلوی دهان یا پشت دهان شما تاثیر بگذارد. این وضعیت مشابه بیماری دندانی دیگری به نام آندربایت است. هر دو آنها از انواع مال اکلوژن دندان هستند.
تفاوت اصلی بین آنها این است که کراس بایت فقط گروهی از دندان ها را تحت تاثیر قرار می دهد ولی آندربایت همه آنها را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری می تواند عوارض و علائم دردناکی ایجاد کند، اما اصلاح آن با درمان توسط متخصص ارتودنسی امکان پذیر است.
وضعیت قرارگیری دندان ها در کراس بایت چگونه است
داشتن فک هایی که متعادل و متقارن هستند و به درستی روی هم قرار می گیرند، نشانه مهمی از سلامت دهان و دندان شما محسوب می شود.
همانطور که از نام آن حدس می زنید، کراس بایت به دندان هایی گفته می شود که با بسته شدن دهان به درستی روی هم قرار نمیگیرند. در این بیماری ممکن است تمام گروه های دندان های پایینی شما در جلوی دندان های بالایی قرار بگیرند. این وضعیت نسبتاً رایج است.
انواع کراس بایت
این بیماری به دو دسته قدامی و خلفی تقسیم بندی می شود
- کراس بایت دندان ها خلفی به گروهی از دندانهای پایین در قسمت پشت دهان گفته می شود که در هنگام بسته شدن دهان روی دندانهای فک بالا قرار می گیرد.
- کراس بایت قدامی به گروهی از دندانها در قسمت جلویی پایین دهان گفته می شود که در هنگام بسته شدن دهان روی دندانهای فک بالا قرار می گیرد.
کراس بایت چه مسائلی را می تواند ایجاد کند؟
فقط یک مشکل زیبایی نیست. برای بزرگسالان می تواند علائم ناراحت کننده دیگری را نیز ایجاد کند مانند:
- درد در فک یا دندان ها
- پوسیدگی دندان
- آپنه خواب
- اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ)
- سردردهای مکرر
- مشکل در صحبت کردن یا ایجاد صداهای خاص
- درد در عضلات فک، گردن و شانه
کراس بایت چگونه اصلاح می شود؟
این مشکل به طور معمول با استفاده از دستگاه های ارتودنسی یا روش های درمانی جراحی اصلاح می شوند. بهترین زمان درمان در بزرگسالان و کودکان بسته به شدت آن بسیار متفاوت است. اصلاح کراس بایت دندان ها توسط بهترین متخص ارتودنسی اصفهان ممکن است از 18 ماه تا 3 سال طول بکشد.
اگر در دوران کودکی مشخص شود، درمان می تواند قبل از 10 سالگی آغاز شود. هنگامی که فک در دوران کودکی هنوز در حال رشد است، می توان از وسیع کننده های کام برای بزرگتر شدن سقف دهان استفاده کرد.
از بریس های سنتی یا سرپوش دندان نیز ممکن است به عنوان نوعی درمان استفاده می شود. بزرگسالانی که موارد خفیف این بیماری را دارند نیز می توانند از درمان های ارتودنسی زیر استفاده کنند :
- بریس ها
- ریتینر یا نگهدارنده ها
- منبسط کننده های متحرک کام
- الاستیک هایی که توسط متخصص ارتودنسی تجویز می شود
- برای بزرگسالان ممکن است جراحی فک توصیه شود.