کراس بایت چیست؟ بررسی اطلاعات مرتبط با آن
مشکلات گوناگونی برای دندانها مانند کراس بایت وجود دارد که هر یک ممکن است باعث ایجاد ظاهری نافرم برای دندانها شوند.
از جمله این مشکلات میتوان به رخ دادن مال اکلوژنهای گوناگون برای دندانها اشاره کرد. که در صورت وقوع باید به متخصصین ارتودنسی مراجعه کرد .
یکی از انواع این مال اکلوژنها کراس بایت است که در آن، تعدادی از دندانهای فک پایین جلوتر از دندانهای فک بالا قرار میگیرند. این نوع مال اکلوژن در اشکال مختلفی مثل خلفی، قدامی و همچنین گونهای رخ میدهد.
در صورت تشخیص کراس بایت توسط متخصصین ارتودنسی ، باید خیلی زود به درمان آن اقدام کرد تا از بروز مشکلاتی که همراه با آن رخ میدهد جلوگیری شود. علل وقوع این مال اکلوژن برای افراد میتواند ژنتیکی و یا به دلایل مختلف دیگری مثل مکیدن انگشتها در زمان کودکی باشد.
علل وقوع و راه درمان آن
در نوع خلفی از دندانهای عقب در فک بالا در پشت دندانهای عقب در فک پایین قرار دارند. در نوع قدامی دندانهای جلوی فک بالا کمی عقبتر از دندانهای جلوی فک پایین قرار داشته و همچنین در نوه گونهای، دندانها با گونه انطباق ندارند.
علت بروز این مشکل به طور کلی ارثی و ژنتیکی است؛ اما دلایلی نظیر استفادهی زیاد از پستانک در دوران کودکی ممکن است باعث بروز این مشکل شود.
بروز این نوع از مال اکلوژنها ممکن است بعد از گذشت چند مدت باعث بیماریهای لثهای شود.
احساس درد زیاد در هنگام پوسیدگی دندانها و مشکلاتی که در هنگام غذا خوردن به وجود میآید، از جمله دیگر عوارض کراس بایت میباشد.
از جمله روشهای درمانی برای این مشکل میتوان به بکارگیری ارتودنسی ثابت اشاره کرد. همچنین از طریق جراحی فک نیز میتوان به رفع این مشکل اقدام کرد.
لازم به ذکر است که بکارگیری جراحی فک نیز توسط متخصصین ارتودنسی برای درمان کراس بایت بیشتر در سنین بالا انجام و همچنین دورهی نقاهت طولانی را برای افراد به دنبال خواهد داشت.
جراحی فک، از جمله موثرترین روشهایی است که برای درمان این نوع مال اکلوژن مورد استفاده قرار میگیرد.